Jak je to s recenzováním?

Zdravím,
všimla jsem si, že někteří z Vás vůbec neví, k čemu recenze jsou, nebo je berete na lehkou váhu, zesměšňujete a nevím co ještě.
Ale recenze přece nejsou od toho, abych tady napsala, že něco mám a vy si to běželi hned koupit. K tomu přece recenze neslouží.
Recenze je od toho, abych Vám já, nebo ostatní blogerky poradily. Dejme tomu, že si chcete koupit nějaký kosmetický produkt a stále váháte. Možná, že právě recenze Vám pomůže se rozhodnout.
Je to pouze z naší dobré vůle. A vy se názory a zkušenostmi druhých řídit nemusíte, ale můžete.
Jak už jsem zmiňovala na začátku článku, i kdyby jste si běželi koupit, co tu na blog dám, no a co? Koho to zajímá? Každý si může nosit co chce, koupit co chce a pořídit si to, co se mu líbí. A pokud to znamená (teď myslím v módě), že bude mít tričko, jako 100 dalších holek, prosím. Je to pouze na té dané osobě. Proč si myslíte, že je v obchodech jedno tričko třeba dvacetkrát? Proč udělají několik set stejných knížek, diářů, očních stínů nebo parfémů? Nemyslíte, že kdyby pro každého byla jenom jedna věc, že by bylo hodně bitev v obchodním centru? Že by se ženy popraly o krásné lodičky, jenom proto, že by tam byly jenom jedny?
Je nesmysl motto "to co mám já, nemůžou mít ostatní". Ale já to chápu, nám ženám se prostě líbí, když  se nás kamarádky vyptávají, odkud co máme. Když žárlí, že ony to nemají. Je to přirozené a svým způsobem to zvedá sebevědomí. Nemusely by jsme se bát, že na plese se objeví slečna nebo paní ve stejných šatech. Ale k tomu to prostě patří :).
Vím, že jsem trochu odbočila, ale snad jste pochopili, co jsem tím chtěla říct :)
Navíc je to mnohem užitečnější, než mít blog, na který bych psala, kolik jsem toho za víkend stihla vypít, že ;).

Mějte se :)

8 komentářů:

Rikkina řekl(a)...

Pěkný článek. :) Když to tak vezmeš, tak stejně plno lidí říká "To chci, protože to měla ona." Ale potom si to dotyčná stejně nekoupí právě proto, že to měla jiná. :D Když se na to podíváš z jiného úhlu pohledu. :)
Já na blogu recenze sice píšu (nebo se o to alespoň tak nějak snažím :)), ale recenzemi ostatních se řídím hodně málo. Vlastně jenom když opravdu váhám, jestli ano nebo ne. :)

Jinak k tvému včerejšímu komentáři u mě. :) Bude ukázka tabla na blogu? :) My měli na tablu fotky na motiv filmu Rrrr. :D Vždycky jedna normální fotka a vedle ní fotka v kostýmu. :D

Adél řekl(a)...

Musím se přiznat, že já ještě nikdy nikoho se stejným oblečením nepotkala. :) A děkuji za vřelé přivítání na blogspotu. :))

Ame řekl(a)...

já vždycky v NY to chci a pak tam vidím ty 13 jak to má každá na sobě, tak si to radši rozmyslím -_- :DDD aneb originalita vede :D

Lucy Enne řekl(a)...

Jasný no, tak já neříkala, že máme všichni nosit to samý. Ale když vidím ty některý holky, jak říkají, že si nemáme kupovat stejný diář, voňavku, prupisku a já nevím co ještě, jenom kvůli tomu, že to mají ony, tak to je pěkně ubohé.

Alison Rose řekl(a)...

Elena mala doteraz vždy rovné vlasy, ale po tom čo sa nechala Nina ostrihať, ich má buď rovné alebo jemne natočené, čo zatiaľ má Katherine typické svoje veľké kučery a má ako sama Nina v rozhovore prezradila "Viac sexi veci". Snáď pomohlo :)

Lucy Enne řekl(a)...

Ale o to mi přece nejde :) já vím, jak jsou rozdílné, ale teď když se Elena chová jako Kathrine tak to bude trošku složitější :)

Giornale řekl(a)...

Já mám recenze ráda, sice se podle nich moc neřídím, protože co mohlo sednout blogerce, nemusí sednout mně, ale aspoň vím, jestli to je kvalitní nebo ne. Samozřejmě, že pokud najdu recenze od deseti blogerek o tom, že mají citlivou pleť a že po tom mají vyrážku, i když to je na citlivou pleť, tak si to nekoupím...

A to o té originalitě... Nemám ráda, když potkám holčinu, která je oblečená stejně já, vyřešila jsem to tím, že nakupuju v sekáčích, takže se nestane, abych měla s někým stejnou věc. A parfémy voní na každém úplně jinak.

Lucy0077 řekl(a)...

Moc hezký článek mě recenze moc baví , přečtu jich více pak vyzkouším a pak koupím :) haha a s tou bitvou si mě pobavila :-D ale je to pravda no

Okomentovat